Conditori & Café

Ramklints Conditori & Café

Med traditioner som sträcker sig ända tillbaka till 1930-talet har vi under mer än 70 år varit lundabornas favoritcafé!

Vi finns på Mårtenstorget i hjärtat av Lund. I vår mysiga servering med utsikt över myllret på Mårtenstorget kan du bläddra i en tidning, läsa en bok eller samtala över en kopp nymalt kaffe med tillhörande kaka eller bakelse.

Välj bland stans största utbud av konditorivaror i våra välfyllda diskar som kontinuerligt fylls på efterhand som nya godsaker skapas i det anslutande bageriet.

På Ramklints arbetar idag femton stycken heltidsanställda, varav 5 bagare och en kallskänka. Med förstklassiga råvaror som grund tillverkar vi samtliga varor (förutom spettkakor) själva i det anslutande bageriet.

Hösten 2020 började vi att rosta vårt eget kaffe, detta går att njuta av i vår butik eller att köpa hem för eget bruk.

Tårtor är vår specialitet!

Ordet tårta kommer via tyskan från franskans Tarte!

Traditionen med tårta kommer från antikens Grekland, där mångudinnan Artemis hyllades med runda kakor med levande ljus. Kakorna symboliserade då månen och röken från ljusen skulle bära önskningarna upp till Artemis.

Idag kan en tårta ätas av flera anledningar; födelsedagar, fira något eller varför inte för att förgylla tillvaron?! Tårtor är alltid en bra idé!!

Vi på Ramklints har alltid tårtor till försäljning i vår butik, Prinsesstårtor, Margaretatårtor, Sachertårtor, Gräddtårtor och vår goda Chokladbomb finns att köpa varje dag. Eller varför inte en tårtbit? Sachertårta, Prinsesstårta, Apelsinmaräng och Äpplemarängtårta  med vaniljsås tar plats tillsammans med våra bakelser.

Visste ni att vi gör tårtor varje dag? Alla dagar i veckan? Hos oss har vi konditorer och bagare varje dag som med sitt goda hantverk fyller diskarna med godsaker.